Forår 2022

Tema: Brydsom barndom

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser
Et livtag med det vi alle deler - barndommen der var 10‑01‑2022 10:00 Man Folkets Hus Lise Rokkjær
Se mere   Luk

Mandag den 10. januar kl. 10.00: Et livtag med det vi alle deler - barndommen og det som var

Højskolelærer, cand.mag. Lise Rokkjær, Lemvig

Barndommen. Var den nu fortryllende og frydefuld eller forfærdelig og frygtelig? Gennem litterære nedslag belyser foredraget, hvordan barndomstemaet i litteraturen har givet poetisk kraft og afsæt. Foredraget griber om et par store klassikere - Astrid     Lindgren og Tove Ditlevsen - Men også om et klassisk tema, konflikt og opgør med patriarkatet, med Yahya Hassan og Jens Smærup Sørensen. Og hvad med H.C. Andersens eventyr, der jo slet ikke var for børn?

Holdnummer: 22001
Første møde: 10-01-2022 10:00
Undervisere: Lise Rokkjær
De nærmeste 24‑01‑2022 10:00 Man Folkets Hus Lotte Kirkeby
  • Navn: De nærmeste
  • Start: 24‑01‑2022
  • Underviser: Lotte Kirkeby

Mandag den 24. januar kl. 10.00: De nærmeste

Forfatter Lotte Kirkeby, København

Tre søskende mødes i barndomshjemmet efter forældrenes død. De skal opløse hjemmet og dele sorgen over tabet af forældrene. Men som i de fleste familier er der spændinger, hemmeligheder og roller, som er svære at forlade. Eva, Christian og fortælleren Anna må konfrontere alt dette for at komme videre, lidt klogere eller i det mindste forandrede.
De nærmeste er en fortælling om at stå midt i livet, om at se sine forældre blive gamle og sine børn vokse til og om at være den, der står alene tilbage.

Holdnummer: 22002
Første møde: 24-01-2022 10:00
Undervisere: Lotte Kirkeby
Skygger fra barndommen 07‑02‑2022 10:00 Man Folkets Hus Vibeke Marx
  • Navn: Skygger fra barndommen
  • Start: 07‑02‑2022
  • Underviser: Vibeke Marx

Mandag den 7. februar kl. 10.00: Skygger fra barndommen

Forfatter Vibeke Marx, Christianshavn

Vibeke Marx siger: "Hvad er det med den barndom? Enten vi mindes jordbær med fløde eller tørre tæsk er den svær at komme udenom. Selv bliver jeg aldrig færdig med den, hverken min egen eller mine personers. Jeg lider med Drine (Af ingenting), der længes så meget efter at have en familie, at hun digter en, og med Knud (Jord og Hjerte), der aldrig føler sig påskønnet. Kan være, barndommen   kaster skygge, men den indeholder også saft og kraft til resten af  livet."

Holdnummer: 22003
Første møde: 07-02-2022 10:00
Undervisere: Vibeke Marx
Frank vender hjem 28‑02‑2028 10:00 Man Folkets Hus Kristian Bang Foss
  • Navn: Frank vender hjem
  • Start: 28‑02‑2028
  • Underviser: Kristian Bang Foss

Mandag den 28. februar kl. 10.00: Frank vender hjem

Forfatter, foredragsholder Kristian Bang Foss, København

Bang Foss debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. Forfatteren har med Frank vender hjem (2019) skrevet en sjov og kulsort roman, der byder på absurde situationer, spiddende samfundsanalyser og en underholdende fortælling om Danmarks ulige skæbner. Romanen tegner et billede af to helt forskellige familier i det danske klassesamfund. Om Frank har oplevet sin barndom som særligt ”brydsom” - hvad siger mon forfatteren? Romanen er bl.a. blevet kaldt ”et folkeligt og moderne bud på en   Lykke-Per”. I 2020 var den nomineret til DR Romanprisen.

Holdnummer: 22004
Første møde: 28-02-2028 10:00
Undervisere: Kristian Bang Foss
Tabita 14‑03‑2022 10:00 Man Folkets Hus Iben Mondrup
  • Navn: Tabita
  • Start: 14‑03‑2022
  • Underviser: Iben Mondrup

Mandag den 14. marts kl. 10.00: Tabita

Forfatter Iben Mondrup, København

Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både ægteskabet og forholdet imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal falde til i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skulle passe på børnene. Forfatteren fortæller om arbejdet med romanen, og om en tid, hvor det var let for danske familier at adoptere grønlandske børn.

Holdnummer: 22005
Første møde: 14-03-2022 10:00